maanantai 21. marraskuuta 2016

Suuret tuulivoimalat aiheuttavat monille terveysoireita

Hyvät kuntamme päättäjät!

Olette suunnittelemassa suurta kaava-aluetta tuulivoimalle. Oletteko perehtyneet tuulivoiman aiheuttamiin terveysvaikutuksiin? Tiedän, joku sanoo, ettei tieteellistä näyttöä terveysvaikutuksista ole. Niitä ei ole vielä tutkittu tarpeeksi. Nämä suuret tuulivoimat, joita tällä hetkellä rakennetaan, aiheuttavat jo monille oireita. Tanskassa suuret tuulivoimahankkeet on laitettu jäihin, kunnes tutkimus terveysvaikutuksista valmistuu. Viisasta.

Olkaa ystävällisiä ja olkaa yhteydessä ihmisiin, jotka oireilevat pahasti tuulivoimaloiden läheisyydessä, muutamien kilometrien päässä tuulivoimaloista. Heitä löytyy tuulivoimapaikkakunnilta, kuten Revonlahdelta, Raahesta, Merikarvialta ja Porista. Netistä löytyy monen perheen kokemuksia asiasta. Heidän oireitaan vähätellään, eikä heitä oteta todesta.

Tämän päivän teknologialla ei luulisi olevan vaikeaa tutkia ja tieteellisesti todistaa oireiden yhteys tuulivoimaan. Sukulaisperheeni oireili Raahessa tuulivoiman läheisyydessä, noin kahden kilometrin päässä. Oireita olivat unettomuus, paine korvissa, korkeat verenpaineet lääkityksestä huolimatta, tärykalvon puhkeaminen ja lopulta vakavat rytmihäiriöt. Lääkäritkin lopulta totesivat, ettei heillä ole muuta mahdollisuutta kuin muuttaa kauaksi tuulivoiman läheisyydestä. Oireet helpottivat välittömästi. Olivat huomanneet saman jo aikaisemmin, että kotona oireet palasivat ja kauempana tuulivoimasta oireet helpottivat. Tämä on täyttä totta.

Kaikki ihmiset eivät oireile samalla tavalla ja yhtä nopeasti. Keskushermostomme oireilu on yksilöllistä. Kaikki altistuvat, eikä pitkäaikaisvaikutuksia tunneta. Te, arvoisat kuntamme päättäjät, ette voi olla altistamassa meitä muhoslaisia ja päivärinteeläisiä mahdollisesti suuren terveysuhan alle.

Ystävällisin ja kunnioittavin terveisin,

Katja Räisänen

Kirjoitus julkaistu Tervareitissä 11.10.2016 ja Kalevassa 13.10.2016.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti